18 кандидати за кмет на София

stat
20:32  |  20 октомври 2009 | / Автор Десислава Димитрова /  
Комунистическата партия, партията на пенсионерите и зелените също ще участват в изборите Комунистическата партия, партията на пенсионерите и зелените също ще участват в изборите
Сн.: БГНЕС

Общо 18 политически партии, коалиции и инициативни комитети са регистрирали свои кандидати за участие в частичните местни избори за кмет на столицата на 15 ноември, съобщиха от Общинската избирателна комисия-София.
Както вече е известно, основните претенденти за поста са тези на ГЕРБ - образователният министър Йорданка Фандъкова, и на Коалиция за България - бившият общински съветник и зам.-финансов министър Георги Кадиев.
Синята коалиция и "Атака" не издигнаха свои кандидат и ще подкрепят Фандъкова.
От "Ред, законност и справедливост" на Яне Янев обаче, макар да подкрепиха ГЕРБ на парламентарните избори, сега издигат кандидатурата на архитект Павел Попов.
Ето и списък с останалите кандидати за кмет на столицата: на Коалиция "Зелените" (ПК "Екогласност" и Партия на зелените) - Валентин Симов, на "Българска работническа социалистическа партия" - Сийка Найденова, на „Либертас-България” -  Христо Атанасов, на Българска работническа партия (комунисти) - Татяна Папазова, на ПП "Български бизнес блок" - Кристиян Кръстев, на Българска национално-радикална партия - Емил Антонов. ПП "Социалистически младежки съюз" издига за поста Мая Грозданова, "Българска демократична общност" - Антон Генов, Българска работническо-селска партия - Венцислав Кърпачев, Българската комунистическа партия - Виктория Данева, ПП "Българската левица" - Илия Божинов, Обединана партия на пенсионерите в България - Сава Гърбузанов, а ПП "Съюз на свободните демократи" - Иван Антикаджиев.
Други двама кандидати за градоначалници - Теодор Дечев и Георги Жеков, са регистрирани от инициативен комитет.Последно в У нас


Арх. Здравков: Строителният бум на жилища ще е до 2019-а

Има бум в строителството в София, но няма данни за срив на пазара. Голям е интересът към три района, каза главният архитект на столицата в интервю за Дир.бг.