Откриха трупа на отвлечения бизнесмен от ”Гранити”

stat
22:45  |  17 октомври 2009 | Общество / Автор Лилия Чалева /  
Бургаският бизнесмен Стоян Стоянов изчезна преди година и половина Бургаският бизнесмен Стоян Стоянов изчезна преди година и половина
Сн.: БГНЕС

Отвлеченият преди година и половина бургаски бизнесмен Стоян Стоянов е бил убит, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Трупът на 37-годишния президент на фирма "Гранити" е бил открит преди два дни. Арестувани са преките извършители на отвличането и убийството. Поръчката е от Варна и е заради бизнес интереси, предаде Стандарт нюз.
От изчезването на бизнесмена на 6 март 2008 г. той се считаше за отвлечен. МВР ще обяви в неделя къде е открито тялото на Стоянов, колко и кои са арестувани.
В началото на юли бяха задържани първите двама участвали в престъплението. 37-годишният Стоян Колев и 30-годишният Нено Стоянов от Варна са били посредници между поръчителите и преките извършители. Те са в следствения арест от четири месеца. След задържането им през юли от Окръжната прокуратура в Бургас обявиха, че знаят откъде идва поръчката, но нямат доказателства срещу възложителите.
Магистратите намекнаха още тогава, че бизнесменът е отвлечен, за да бъде екзекутиран, а не за откуп. Зад жестокото престъпление стоят негови конкуренти в бизнеса, категорични бяха те.
Последно в Общество


Има ли разлика между Валери Жаблянов и Георги Марков

Валери Жаблянов беше отстранен от зам.-председателския пост в НС, след като си позволи остри изказвания, които той и БСП маскираха като лично мнение.