Бойко Борисов коментира платената цена така: „За толкова пари и в Ирак ще пуснат заложник“, предаде БГНЕС.
Българската общност е застанала недвусмислено на страната на медиците в трудния момент, но трябва да се знае, че за да докаже, че е решило проблема, правителството реално е платило рекет по над 10 млн. долара на човек, каза още Борисов пред БТА.
На този ден, преди две години, точно в 9.51 часа на летище София кацна френският правителствен самолет, който върна обратно в България българските медици и палестинския лекар след 8 години прекарани в Либийски затвор, припомня БНТ.
На 24 юли 2007 година Кристиана, Валя, Валентина, Снежана, Нася, Ашраф и д-р Здравко Георгиев пристигнаха, придружени от първата по онова време дама на Франция Сесилия Саркози, генералният секретар на Елисейския дворец Клод Геан и еврокомисарят по външните работи Бенита Фереро Валднер. В залата на летище София министърът на външните работи Ивайло Калфин прочете указ, с който президентът Георги Първанов помилва сестрите.
По повод годишнината посланикът на Франция у нас Етиен дьо Понсен организира приятелска среща с медиците ни в Резиденцията на страната у нас.