Готови са първите 5 км от АМ ”Люлин”

stat
14:32  |  24 юли 2009 / Автор Надежда Христова /  
Стойността на проекта е 148,5 милиона евро и магистралата трябва да бъде готова до края на 2010 г. Стойността на проекта е 148,5 милиона евро и магистралата трябва да бъде готова до края на 2010 г.
Сн.: БГНЕС

Първите 5 километра от магистрала "Люлин" са готови и предстои в най-близко бъдеще да бъдат пуснати в експлоатация до село Мало Бучино. Това е и най-мащабния проект, по който в момента работи Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ).
Това каза изпълнителният директор на агенцията инженер Янко Янков, цитиран от Фокус.
Цялата магистрала трябва да бъде с дължина на трасето 19 километра. Стойността на проекта е 148,5 милиона евро, като до момента от НАПИ са усвоили 51 милиона евро.
На въпрос кога трябва да бъде пусната цялата магистрала в експлоатация, инж. Янков отговори: „Аз съм директор на НАПИ от 7 месеца и аз трябваше да я заваря готова. За съжаление, това не е станало. За 4 месеца ние направихме онова, което не е направено за 2 години и половина. Ние трябва да изпълним срока, който е зададен, за да можем да усвоим парите и този срок е краят на 2010 година”.
Ако това не се случи, средства няма да има и ще се наложи да се вземе финансиране от държавния бюджет, уточни той. „Това е крайно неприемливо и ние трябва да си свършим работата”, заяви изпълнителният директор на НАПИ.Последно в


Радев обречен да трупа точки

Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%.