Полицейски син-скинар бие с бухалка 4 ромчета

stat
08:58  |  15 юли 2009 / Автор Надежда Христова /  

Синът на директорката на Професионалната гимназия по туризъм в Разлог Катя Бранкова - Петър, бе арестуван начело на банда агресивни скинари, пребили жестоко 3 момчета и момиче от ромската махала в Разлог.
Бащата на момчето е полицаят от Областната дирекция на МВР във Видин Еней Бранков, съобщава вестник "Струма".
С множество травми след нападението 4-те деца са приети в Спешен център в града, където са освидетелствани. Инцидентът станал пред пицария в близост до основно училище “Яне Сандански”.
Ромските деца спрели да си купят пици и на тръгване от тъмното срещу тях, въоръжени с метални пръти, боксове и бухалки, излезли четирима маскирани с качулки тийнейджъри. Те започнали да ги налагат навсякъде с псувни и ругатни: “Ще ви избием, ще ви закопаем, гадове”.
Писъците на непълнолетните деца огласили центъра на Разлог. Гледката беше жестока, разказаха свидетели. Само бързата намеса на случайни хора, които повикали полиция, предотвратила евентуален фатален край за жертвите. Биячите се разбягали, когато се събрали хора. РПУ-Разлог било вдигнато на крак.
Установено било, че нападателите са полицейският син Петър Бранков и приятелите му Славчо Парапунов, чийто баща е дългогодишен културтрегер и певец в градския ансамбъл “Перун”, а другите двама, Костадин Джупанов и Христо Калоянов, са деца от стари разложки фамилии. Четиримата, които са непълнолетни и са ученици, са вкарани в полицията, където е проведена беседа с инспектор от Детска педагогическа стая, след което са освободени.


Последно в


Най-големите атентати в Европа през последните години

Атентатът в Барселона, при който загинаха 13 души, а десетки бяха ранени, върна спомените и за другите терористични актове в Европа през последните години.