Това заяви в интервю за bTV Бойко Борисов от къщата си в Банкя преди да тръгне за пресконференцият, която ще даде като победител на изборите в НДК.
"Ще направим анализ на потенциала с който разполагаме в момента когато отиваме на преговори със Синята коалиция - Мартин Димитров и Иван Костов, Петър Москов, Бъчваров, Абаджиев, Яне Янев. С Волен Сидеров имаме отлична комуникация. Щом доверието се е паднало на нас, оттам нататък ще намерим диалог", заяви столичния кмет, цитиран от БГНЕС.
При този резултат, всеки друг отговор освен поемането на отговорността, би означавал, че аз бягам от отговорност в най-трудния момента за България, заяви още Бойко Борисов на въпрос ще стане ли премиер. Той допълни, че другото би било неуважение на вота на хората.
"За резултата ние бяхме сигурни и ако БСП не бяха говорили, когато ги победихме на евровота със 6-7%, че това едва ли не е наша загуба и че било катастрофално, на тяхно място не бих коментирал въобще изборите", каза още лидерът на ГЕРБ.
Попитан чувства ли се като човек, който е поел тежкия кръст на целия народ, той отговори: „Аз винаги съм вярвал на хората и на социологията. Като отида на площадите в градовете и като видя ентусиазма на хората, като вървя по улиците и хората ми казват: „Да се пазиш”, това означава, че срещу нас имаме хора, които са се компрометирали в очите на обществото, хората търсят някой, който да има характер да започне реалния преход".
Според него оттам е дошъл и поредният добър резултат на неговята партия.
"Вижте, спекулация е, че ние сме млада партия, всъщност аз съм 9-10 години в управлението. Хората ме знаят и в частния ми бизнес, след това като главен секретар, два мандата като кмет. Хората за първи път, според мен, гласуват за премиер, който има работен ден в България. Ако върнете премиерите назад, никой от тях не е човек, който е работил в България. Докато аз всеки ден, хората знаят – прави метро, прави завод, маха Вълка, прави детски градини, асфалтира, или като бях главен секретар – операция след операция, признати от всички служби в света”.
По думите на столичния кмет за разлика от "скъпо-платените ПР-и" на БСП, той не е водел негативна кампания.
"Никого не обидих, никого не замерях с брадви и секири, нито слагах в устата на някой лъжливи думи, че съм казал, че българските пенсионери са лош човешки материал, тези лъжи българските избиратели не им ги простиха", заяви още Борисов.
Той за пореден път увери, че има много силен екип от експерти, които ще направят анализ по области с потенциала, с който разполагат.
"Всички ние сме доволни, че тройната коалиция си отива. Надяваме се, нашите партньори да се съобразят, че доверието е паднало върху нас. Аз съм добронамерен. От утре БСП и ДПС ще започнат всички пасиви, които те ни натрупаха, да ги прехвърлят на нашия гръб. Надявам се, че нацията ще бъде консолидирана. Който е крал ще носи отговорност, няма значение дали си мюсюлманин или християнин. И двата господа казват да не се краде", коментира лидерът на ГЕРБ.
Според него хората са установили, че партията му има готовност, видяли, особено на места, където има директен сблъсък с БСП.
"БСП и ДПС трябва да разберат, че интелигентната част на нацията не ги иска и вредите, които направиха са предостатъчни и да престанат с тях. Поне сега в кризата да дене ни пречат. Дай Боже преговорите с останалите партии да бъдат добронамерени и от тяхна страна", заяви Бойко Борисов.
"Истината е, че при толкова слаб Станишев, при толкова арогантен Доган, ние трябваше да имаме 60-70%", добави той.
Вижте как Борисов се радва на поздравленията