По думите на Борисов това е пряк опит да се посегне на живота му, цитира го Фокус. По думите му има два варианта за развитие на събитията – "в единия целта е да се изострят сетивата на престъпника, знаейки кой е прекият виновник за неговото залавяне, а в другия – да се прикрият действията на някой друг, обвинявайки Сретен Йосич".
„Станишев и Доган преминаха границата. Чрез партиите си те се опитват да ме атакуват лично. След днешния случай ще ги преследвам докрай. Докрай ще ги преследвам – до затвора”, закани се още лидерът на ГЕРБ.
Според него създаването на анкетната комисия е срам за правителството, за институцията парламент и за цяла България. (Повече за нея - вижте в линка)
Борисов каза още, че и специалните служби, и ДАНС и МВР са определили акцията по залавянето на Сретен Йосич и неговото екстрадиране за брилянтна. Според него, навсякъде по света с тежките престъпления се занимават институции, а не отделни личности, за да не стават те мишена за отмъщение.
По-рано днес от Столична община съобщиха, че от ДАНС са изпратили отговор на писмото на Борисов, с което той настоя да проверят твърденията на Сретен Йосич. От агенцията не са установили да има връзка между двамата. Вчера такъв отговор дадоха и от МВР, а преди дни същото направи и Националната разузнавателна служба.
Вижте видео от изявлението на Борисов