Те са прикривани и от сегашния министър-председател Сергей Станишев и финансовия министър Пламен Орешарски. Това обвинение отправи лидерът на ДСБ Иван Костов от парламентарната трибуна, след като оповести, че в комисията по корупция към Народното събрание е постъпила кратка и непълна информация от Националната агенция за приходите (НАП) по сигнала на ДСБ за злоупотреби на ДПС и Ахмед Доган, предаде БТА.
Костов съобщи, че според получените от НАП данни четирите имота, за които ДСБ подаде сигнал през миналата година - т. нар. "Сараи" в Бояна, "Росенец" в Бургас, "Каса Домини" в Рибарица и "Орфей хотел" в Девин, са собственост на "хронично губещи фирми, притежавани от подставени лица, като в два от случаите те са и търсени от прокуратурата". Обитаваните от Доган "Сараи" в Бояна са построени с пари, откраднати от българските данъкоплатци под формата на дължим ДДС, добави Костов. Според изнесената от него информация "Сараите" и "Каса домини" по същество били "перачница на пари в големи размери". Не е известно как се издържат, коментира лидерът ДСБ. За строителство и ремонти са похарчени огромни суми, получени от необезпечени заеми и от бившата "Мултигруп", каза още Костов.
Костов обвини премиера и финансовия министър в политически чадър, защото най-съществената част от информацията по сигнала за злоупотреби на Доган, внесен от ДСБ, ще бъде предоставена на депутатите през април, когато ще е прекалено късно да се предприеме каквото и да било.
На твърденията на Костов репликира Ремзи Осман от ДПС. „Неговите изявления са все едно, че казва, че има омлет, но в същия момент казва, че няма яйце. Омлет без яйце няма, г-н Иван Костов", заяви Осман. Той допълни, че подобна информация е глупост и не отговаря на истината. "Прокуратурата по-скоро трябва да провери Иван Костов като бивш министър-председател и като бивш министър на финансите", контрира Осман. Според него проверките трябва да бъдат насочени за „десетки предприятия в България, които бяха купени и препродадени от поставени лица на Костов за един лев”, посочи Осман.
В отговор на разразилия се дебат в пленарна зала председателят на Комисията по корупцията в Народното събрание Бойко Великов потвърди, че е получена етапна информация от проверките по сигнали на Демократи за силна България (ДСБ) за няколко имота в страната, които според тях принадлежат на Ахмед Доган. От НАП са предоставили на депутатите за част от тях. Други имоти в страната, за които се твърди, че принадлежат на лидера на ДПС, все още се проверяват.