Според съобщението присъдата на Мюмюн е в резултат на съдебен иск на партийния лидер Волен Сидеров.
Сидеров заведе дело за клевета след публикация във в. “168 часа“ в началото на 2007 г., в която Сезгин Мюмюн твърдеше, че партия “Атака“ е получила 1 600 000 лв. от ДПС.
Ръководителят на Националния защитен център “Справедливост“ Сезгин Мюмюн твърди, че в пощенската му кутия е пуснат документ, в който се посочва, че ДПС е дало 1.6 милиона лева на “Атака“ преди последните парламентарните избори.
Публикациите във вестниците “24 часа“ и “168 часа“ доведоха до бурни реакции от страна на привържениците на партия “Атака“, които нахлуха в редакциите на двете медии и опитаха да потърсят отговорност от журналистите там.
От своя страна лидерът на“Атака“Волен Сидеров заяви:“Докладната записка за това, че“Атака“е получила пари от ДПС е невероятно престъпление, за което аз ще търся отговорност, докато съм жив“.“Толкова обиди по мен и симпатизантите на“Атака“са излети от вестник “24 часа“, че мога да събера един тон“, добавя той. Според него не може електронните медии да бъдат регулирани, а печатните“да си лаят, каквото си искат“, завърши Сидеров.Заради нахлуването в редакцията на“168 часа“прокуратурата образува наказателно производство за непристойни действия.
След инцидента Сидеров отрече да е имало щурм в редакцията. Според него той е отишъл с няколко депутати в редакцията, за да връчи писмо с опровержение на написаното в последния брой на седмичника. Протестиращите са били придружавани от екип на телевизия “Скат“, който е заснел целия инцидент.