Те са открити в специално изработен тайник в хладилен камион, управляван от 50-годишен гръцки гражданин. Хладилният камион е пътувал от Румъния за Гърция, съобщиха от МВР.
Шофьорът първоначално спрял на опашката от чакащи да влязат в Гърция тирове. Като видял колко време ще трябва да чака обаче, той решил да отбие встрани, за да могат нелегалните пътници да отидат до тоалетна. Камионът тръгнал по третокласен път. В района на с. Катунци отбил и спрял.
Шестимата мъже от Бангладеш излезли от тайника, входът за който е зад шофьорската кабина. Тогава ги забелязал граничен полицай, който в този ден бил в почивка. Той веднага информирал колегите си. Районът бил блокиран незабавно, а водачът нелегални емигранти са задържани. Гръцкият шофьор няколко пъти предлагал подкуп на граничните полицаи, съобщиха още от МВР, но не уточниха за каква сума става дума.
По първоначални данни на шестимата от Бангладеш, те са се качили в Румъния. Имат разрешителни за пребиваване в северната ни съседка. Работата по случая продължава.
От 23:00 ч. във вторник беше отворен граничният пункт Кулата-Промахон, за да бъдат пропуснати по 80 тира и от двете страни на границата, предаде БНР, цитирано от БГНЕС. От същия час до 7:00 ч. в сряда е отворен граничният пункт Капитан Петко войвода-Орменион, съобщи директорът на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Смолян комисар Тодор Георгиев.
Представители на българските и гръцките власти постигнаха по-рано през деня договорка да се правят всекидневни пропускания през граничните пунктове.