От пресцентъра на МВР потвърдиха, че има задържан мъж с инициали Р.Т. за 72 часа в столичното Пето РУ. Съобщението е по повод запитвания на граждани, разпознали на снимки в пресата общинския лидер на ПП "ГЕРБ" в Сапарева баня.
От СДВР уточняват, че лицето с инициали Р.Т. е задържано като участник в сблъсъците на вчерашния протестен митинг пред парламента. Срещу него е образувано досъдебно производство за подстрекателство към безредици и е с наложена прокурорска мярка "задържане под стража" за 72 часа.
Всеки, който не спазва закона, и го е нарушил, и се докаже, го отстранявам така, както във всички останали случаи. Това каза пред лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Фокус. „Аз никой не съм пратил на този митинг. Всеки, който иска, отива и протестира, но партията като такава не участва, защото не е поканена и не е от организаторите. Разликата е голяма” – бе категоричен Борисов.
От пресцентъра на ГЕРБ уточниха, че Тимчев по никакъв начин не е бил на протеста от името на партията ГЕРБ, защото партията няма политическа позиция да се ходи или не на този протест. Нейните симпатизанти могат да вземат това решение единствено като граждани. Никой няма право да използва името на партията без да е упълномощен за това.
От ГЕРБ припомнят, че през април 2008 година Гълъбин Боевски подаде оставка като общински съветник в Столичен общински съвет, след като 15-годишният му син се простреля неволно в училище с пистолет.