Ужас в ”Уол март”

stat
08:15  |  29 ноември 2008 / Автор Таня Тодорова /  
От Деня на благодарността до Коледа е сезонът на голямото пазаруване От Деня на благодарността до Коледа е сезонът на голямото пазаруване
Сн.: EPA/БГНЕС

Служител на най-голямата верига магазини за продажби на дребно в света, "Уол март", бе премазан от тълпа нетърпеливи купувачи.
Клиентите нахлули в супермаркет в Лонг айлънд в щата Ню Йорк секунди след началото на работното време - 5 часа сутринта, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.
Петъкът след Деня на благодарността в САЩ е известен като "черния петък". Всяка година на този ден започва периодът на коледното пазаруване и веригите от магазини се надпреварват да предлагат значителни отстъпки през първите часове на работния ден.
При сегашните условия на все по-силно усещаща се финансова криза пред супермаркетите още през нощта се струпаха стотици купувачи, които искаха да напазаруват по-евтино коледни подаръци.
Като порой тълпата нахлула в магазина секунда след като вратите били отключени и стъпкала 34-годишния служител. Вратите били откачени от пантите. Колега на загиналия се отървал по една случайност, пише и вестник "Ню Йорк дейли нюз".
В болница била откарана 28-годишна бременна жена, която също пострадала при блъсканицата около вратите на магазина. След инцидента магазинът бил затворен и намиращите се вътре купувачи били изведени от полицията.
Ню Йорк обикновено посреща най-много гости в периода между Деня на благодарността (в САЩ - четвъртия четвъртък на ноември) и Коледа. Освен да видят елхата пред Рокфелер център и украсените прозорци, много от хората, които посещават града през декември, идват и за да пазаруват. Големите печеливши, разбира се, са търговските вериги, особено тези, които имат големи магазини в Манхатън.
Ню Йорк обаче предлага и голямо разнообразие от независими магазинчета и етнически квартали, където посетителят може да направи уникални покупки във всички ценови граници. В града има и няколко коледни базара, на които се продават всякакви стоки от ръкавици до украшения, предмети на изкуството, занаятчийски произведения и играчки.Последно в


Радев обречен да трупа точки

Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%.