Писмото е от две части - първата към семейството, втората - изречения към съратници. Името на Ахмед Доган е споменато само веднъж, като човек, който винаги е защитавал националните интереси. Вероятно Емин е имал тежък скандал с лидер от ДПС и е поискал среща с Доган, пише изданието.
Деца простете ми, че няма да бъдем вече заедно на рождените дни, с тези думи Ахмед Емин се обърнал към двете си момичета Фелиз и Елив и момчето Ясин.
На една от трите страници с послания 46-годишният мъж моли да предадат на баща му Емин Хюсеинов, че много го обича. Има послание и към съпругата Ферах, на която той поръчва да запази дома, който са създали. Писмото ще бъде предадено на жената преди да бъде огласено.
Неясното послание обаче е хвърлило разследващите в смут. Те допускат, че дори и мъртъв, Емин е искал тези, които са го обидили на чест, да се досетят, но да не ги посочва поименно. Някои знаят контекста на обвинението "Аз не съм предател", а ние дори и не предполагаме какви противоречия има в ДПС, коментира пред вестника човек от екипа, който опитва да разгадае последните послания на Емин.
Очевидно Емин е искал да посочи на лидера си вероятен партиен враг в ДПС, но не е ясно защо е загубил търпение преди да го направи. Някои споделят, че за първи път Доган го е накарал да чака повече от два часа. Има и крайни предположения, че Емин е имал намерение да сложи край на живота си пред очите на Доган, за да му демонстрира лоялност.
Доказано е, че бележникът не е бил подхвърлен и е автентичен. В момента обаче продължават графологичната и психиатричната експертизи дали това е написано от Емин. Ако неговата автентичност бъде доказана, версията за самоубийството ще е вън от съмнение, коментираха магистрати. Аутопсията вече е дала такъв отговор.
Вестник „Новинар”, позовавайки се на източници от разследването, обаче пише, че прокуратурата може да поиска ексхумация на тялото на Емин. Данните, изнесени от полицията, се разминават, обясниха запознати, според които смъртта на Емин е настъпила между 12 и 13 ч. в петък. Земеделският министър Валери Цветанов обаче твърди, че го е видял около 15 часа.
Смъртта на началника на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Емин е настъпила между 14 и 16 часа в петък миналата седмица. Това стана ясно от думите на директора на Център "Съдебна медицина" към Александровска болница доц. Станислав Христов пред Нова телевизия. Това на практика означава, че половин час след разговора на Емин със земеделския министър Валери Цветанов е настъпила смъртта. Тялото на началника на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган е открито на входа на банята в имота на ул. „Стар беловодски път“. Доц. Христов се позова на данни от съдебния лекар, който е бил на мястото на инцидента в петък. Към 20 часа е извършен оглед. В момента се води полицейско дознание. При аутопсията на Ахмед Емин не е присъствал представител на Националното следствие. Доц. Христов допълни, че окончателно становище как точно е настъпила смъртта ще бъде дадено след като приключат следствените действия. Смъртта на Ахмед Емин е настъпила след огнестрелна рано в дясното слепоочие.