Това съобщиха от ОДП-Пазарджик, след като престъплението било разкрито.
Вчера около 7 часа сутринта полицай от РПУ-Велинград получили сигнал за пътен инцидент. Пристигайки на мястото, униформеният видял катастрофирал “Мерцедес”, управляван от 23-годишен мъж от Сърница. Ударът очевидно бил много силен, тъй като мантинелата била пробила возилото и преминала по цялата му дължина.
Водачът обяснил, че въпреки сблъсъка няма сериозно пострадали. Полицейският инспектор обаче забелязал, че има множество следи от кръв, а и в разказа му имало противоречия. Веднага извикал криминалисти, дознатели, пътни полицаи и експерт.
При разпита на шофьора той признал, че в действителност катастрофата станала около 3 часа през нощта на изхода от Сърница за Доспат, при което 18-годишната Й. К. от доспатското село Борино починала. То се е возило на седалката до водача.
След като установил, че приятелката му е мъртва, младият мъж решил да се отърве от трупа. Повикал на помощ свой 19-годишен роднина. С “Москвич” двамата откарали тялото на момичето на около 5 км и го захвърлили във водосточна тръба под пътя. Униформени намерили безжизненото тяло на мястото. Трупът е транспортиран в Съдебна медицина- Пазарджик за аутопсия.
Шофьорът е тестван с дрегер, като уредът отчел 0.66 промила концентрация на алкохол, взета му е и кръвна проба. Предполага се, че когато инцидентът е станал, количеството алкохол е било по-голямо. Той и братовчед му първоначално са били задържани за 24 часа, но Окръжната прокуратура ще удължи срока със 72 часа.