Това съобщиха от пресцентъра на комисията, цитирани от БТА.
От комисията, известна под името "Кушлев", както се казва председателят й - Стоян Кушлев, са внесли иск в Пловдивския окръжен съд за имущество на стойност 839 216 лв. Производството за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, е образувано през януари 2008 г., след направена проверка по получено уведомление от Окръжния съд в Пловдив.
По искане на комисията Пловдивският окръжен съд е наложил обезпечителни мерки върху имуществото на Петър Марваков. Те са били обжалвани от проверяваното лице пред Апелативния съд в Пловдив, който е потвърдил изцяло определението на Пловдивския окръжен съд.
От извършената проверка за периода 1983 - 2007 г. е било установено, че няма данни за законни доходи на ответника за придобиване на притежаваното от него имущество. Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност е внесла мотивирано искане в съда за отнемане в полза на държавата на следното имущество - 70 дяла от капитала на ЕООД "Пълдин Къмпани", на обща стойност 170 000лв.; 70 дяла от капитала на ООД "Помфрит - къмпани", на обща стойност 3 500 лв.; недвижимо имущество от ЕООД "Пълдин Къмпани"; лек автомобил и 8 товарни автомобили.
2-годишното съдебно дело “Лунна светлина”, по което подсъдимите Зоран Бояджийски, Петър Марваков, Боян Тодоров-Охлюва и Георги Петров се признаха за виновни в опит да внесат в България от Боливия 282 кг кокаин смесен с картофено пюре, завърши със споразумение в края на юни 2006 година. Четиримата бяха осъдени, без да се възползват от правото си да дават обяснения пред съда.
Зоран Бояджийски получи най-високата присъда от 5 години затвор, Боян Тодоров бе осъден на 3 години и 9 месеца лишаване от свобода, Георги Петров на 3 години затвор, а Петър Марваков на 1 г. и 9 месеца затвор. Четиримата бяха арестувани през август 2003 година по време на международната операция с кодово име “Лунна светлина” и от тогава са в ареста с изключение на Марваков, който е бил под домашен арест. Споразумението за присъдите за опит за трафик на кокаин бе сключено между Окръжна прокуратура и подсъдимите. То има сила на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест. Наказанията на четиримата са под предвидения в закона минимум.