Снимаха изолирани хора

stat
10:30  |  30 май 2008 / Автор Таня Тодорова /  
Изолирано индианско племе живее на границата между Бразилия и Перу Изолирано индианско племе живее на границата между Бразилия и Перу
Сн.: EPA/БГНЕС

Амазонски индианци от едно от последните изцяло изолирани племена в света бяха фотографирани от въздуха.
На снимките те са боядисани в червени цветове и размахват лъкове и стрели, предаде Ройтерс, цитирана от БГНЕС. Снимките на племето, живеещо близо до границата между Бразилия и Перу, са рядко доказателство, че подобни групи съществуват.
Представител на бразилските власти, участвал в експедицията, заяви, че много от тези племена са подложени на все по-голям риск от изчезване. „Това, което се случва в този регион, е огромно престъпление срещу естествената природа, племената, фауната, и е още едно доказателство за абсолютната ирационалност, с която ние, „цивилизованите“, се отнасяме към света“, смята той.
Една от снимките, които могат да бъдат видени на адрес www.survival-international.org, е на индиански мъже, покрити с червен пигмент, готови да стрелят с лъкове по самолета. От над 100 изолирани племена по света, над половината от тях живеят в Бразилия или Перу.
Вижте снимки на племетоПоследно в


Истанбулската конвенция предизвика политически трусове

Истанбулската конвенция предизвика горещи политически сблъсъци.