По думите на близките на Бончев, към 1.10 ч. в четвъртък семейството се прибрало в дома си в жк "Дървеница" в София и той останал да паркира автомобила. Забавил се и когато след минути го потърсили пред блока, намерили само заключената кола.
Мобилният телефон на Бончев не отговарял и близките потърсили съдействието на полицията за издирването му.
Комисар Милко Димитров заяви, че в Областна дирекция “Полиция“ в Ловеч не са постъпвали сигнали за заплахи към Ангел Бончев, съобщи БТА. Бившият треньор на ФК "Литекс" Ферарио Спасов пък каза, че никой в града не знае какво се е случило с Ангел Бончев. За последно Бончев е бил в Ловеч в събота за мача на "Литекс" с Черноморец и за празненството по случай спечелването на купата на България.
МВР призова гражданите, които могат да предоставят информация за издирвания Ангел Бончев, да се обадят на телефони 166; 02/982-87-60 или в най-близкото поделение на министерството. Анонимността им е гарантирана, се посочва в съобщението.
Изразяваме безпокойство и тревога за съдбата на Ангел, който е наш служител, близък и приятел, заявиха от "Литекс Комерс". Наред с това - ръководството на дружеството подчертава, че в последните осем години Ангел Бончев не е свързан по никакъв начин с оперативния бизнес на "Литекс Комерс" и се занимава единствено и само с футболния клуб. "В този смисъл - всякакви спекулации по отношение на бизнеса на "Литекс Комерс" трябва да бъдат категорично отхвърлени", се казва в съобщение от фирмата.
Ангел Бончев Аврамов е роден на 24 март 1961 г. Той е бивш състезател по борба на ЦСКА (до 82 кг). Участник е в европейски и световни първенства по борба. Завършва НСА през 1987 година в специалност „Борба“. Семеен, има две деца.
Справка в търговските регистри на АПИС показва, че Ангел Аврамов е президент на Сдружение “Клуб по борбо Славия-Литекс", председател на Сдружение “Спортен Мото клул - Литекс Мотоспорт", предаде Топспорт.