Мъжът се самовзриви в колата си в сряда рано сутринта, след като залавянето му от полицията е станало неминуемо.

Според Брайън Манли - шефа на полицията в Остин, столицата на щата, мъжът е главният заподозрян. Смята се, че е действал сам, извършвайки серията от поне 4 бомбени взрива, ужасили жителите на града и съседните селища след първия взрив на 2 март, при който загина 39-годишен мъж.

Кондит е работил в миналото като техник по поправка на компютри, след като е получил диплома от "Комюнити колидж" в Остин. Все още не е ясен мотивът за деянията му. Към настоящия момент той е бил безработен и не е служил в армията.

Заподозреният е идентифициран въз основа на доказателствен материал, събран след като той изпратил пакет с взривно устройство от чертите на града до местен офис на куриерската компания ФедЕкс, каза Манли на пресконференция.

Полицията призова към бдителност, тъй като не е сигурна какво е правил Кондит през последните 24 часа, което предполага, че е възможно той да е разпратил още бомби по пощата.

Полицейските преследвачи обкръжиха колата на заподозрения в предградие на Остин тази сутрин. При приближаването на полицаите към колата отвътре се разнесе взрив и той бе намерен мъртъв в нея.

Конгресменът републиканец от Тексас Майкъл Маккол каза по телевизията, че заподозреният е купил голяма част от оборудването за изготвяне на взривни устройства от магазин в Остин. Полицията е попаднала на дирите му, след като е бил засечен с видеокамера в офис на ФедЕкс в града. Разследващите успели да получат и номера на колата му, което също помогнало за идентифицирането му, след което го проследили какво купува от магазина от веригата "Хоум Депо".