Това заяви пред "Нова телевизия" депутатът Десислава Атанасова от ГЕРБ по повод вота на недоверие, който ще бъде разгледан днес в Народното събрание.  

„Аз днес не очаквам особено качествен дебат. Видно е и от мотивите за вота. Те бяха доста тайнствени до онзи ден. За тях се говори от ноември и се търси подкрепа още от преди това. В един момент обаче се оказа, че БСП се оказа сама”, допълни Атанасова.

БСП разпространи копие от доклада на ДАНС за информационната акцизна система на Агенция „Митници”. Според документа, разпространен от опозицията, той е разсекретен и показва, че системата е била технически уязвима. 

 „Кьорфишек се оказа, че има скандален доклад на ДАНС. Нямаме притеснения по отношение работата на която и да е институция. През 2016 г. е направен доклад с констатации, които Финансовото министерство е отстранило поетапно. Има само една констатация, която е в процес на отстраняване заради технически усложнения. Законът за акцизите стана факт през 2007 г. До 2010-а, докато правителството на ГЕРБ не разработи тази система, тя не функционираше”, заяви Атанасова.

Този доклад беше разсекретен, за да се спрат всички манипулации по темата”, допълни депутатът от ГЕРБ.

По-рано Жельо Бойчев заяви, че  вотът на недоверие срещу ГЕРБ е базиран на факти.