Ученици дариха нови книги на библиотеката в Луковит

stat
06:52  |  9 януари 2018 | Общество / Редактор Виктор Стефанов /  
Четвъртокласниците бяха и първите читатели на книжките Четвъртокласниците бяха и първите читатели на книжките
Сн.: Официален сайт

Учениците от IV „в“ кл. с класен ръководител Рени Радомирска при СУ „Алеко Константинов“ гр. Луковит организираха коледен базар през месец декември.

Базарът стартира по време на официалното запалване на коледните светлини в центъра на града, съобщиха от общината. В предоставената от Община Луковит къщичка на площад „Трети март“ малчуганите представиха своите празнични изделия – картички и сувенири.

С благотворителната разпродажба децата събраха 118 лв. и закупиха коледни детски книги. Идеята им бе от тях да се възползват всички малки жители на града. Затова на 4 януари учениците официално връчиха закупените четива на библиотеката при НЧ „Съзнание 1895“ гр. Луковит. Библиотекарите Румяна Петкова и Искра Йорданова споделиха, че за първи път деца правят подобен жест.

Четвъртокласниците бяха и първите читатели на новите книжки. Те си подариха един вълшебен час в читалнята на библиотеката. Началото постави класният им ръководител Рени Радомирска с прочит на приказката „Кралят, който забранил Коледа“.

Момичетата и момчетата от IV „в“ клас ще продължат с благотворителните си изяви и започват подготовка за великденски базар.

Последно в Общество


Има ли шанс за Македония?

Македонският президент Георге Иванов очаква България да подкрепи незабавно започване на преговори за членство на Македония в Европейския съюз.