Искът е подаден от бившия футболист на 28 ноември (вторник), съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на СГС. 

Към момента обаче молбата на Петров е оставена без движение, тъй като по разпореждане на съдия Кюркчиев в нея трябва да бъдат направени корекции в обстоятелствената част, а Мартин Петров трябва да плати държавната такса. Тя е в размер на около 150 000 лева.

Срокът за нанасяне на корекциите е една седмица от връчването на уведомлението на бившия футболист. 

На 17 ноември 38-годишният Мартин Петров сезира Софийската градска прокуратура за източени без негово знание 3,8 милиона лева от сметките му в "Уникредит Булбанк". В жалбата той твърди, че в периода 2007 – 2017 година без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки.

В сигнала до прокуратурата са посочени няколко имена, сред които това на личния банкер на Петров - Ирина Ч.А. и нейния съпруг. Оказва се обаче, че трудовият договор на назначения му от трезора личен банкер Ирина Ч.А. е прекратен още преди 10 месеца. 

Мартин Петров заявява категорично, че тя никога не е разполагала с необходимото пълномощно, подписано по надлежния ред от нейния клиент за извършване на въпросните финансови операции. Повечето от тях са осъществени, докато футболният ас е бил извън България, ангажиран с тренировъчен процес и мачове на отборите, за които е играл.

Българската народна банка (БНБ) вече започна цялостна проверка на платежните процеси в "Уникредит Булбанк".