Това заяви на среща с граждани в Разград председателят на БСП Корнелия Нинова, предаде пресцентърът на партията.

“Според ГЕРБ те дават път на младите и можещите. Но в деня на будителите младите учени излязоха на протест за унизителните условия, в които работят. В паралелната държава на Борисов има сигурност, в истинската всеки месец полицаи, пожарникари са на протест, а пилоти отказват да летят”, каза още Нинова.

Тя продължи, че в държавата на правителството пенсиите растат, а в истинската пенсионерите излязоха по площадите с мъката, че няма как да живеят с двеста лева.

“За ГЕРБ здравеопазването е приоритет, а в истинския живот болници фалират и лекарите са на улицата, защото не искат да бъдат пребивани, докато спасяват човешки живот. ГЕРБ всеки ден ни убеждават, че има икономически растеж, излишъци, стабилност и просперитет.

Вие в област Разград усетихте ли ги, имате ли сигурност, по-лесно ли си плащате сметките? Ако ми кажете да, живеем по-добре, веднага си оттеглям думите, но ако кажете не, нека се хванем заедно и променим това”, каза още Нинова.

По думите й паралелната държава седи сита в кабинетите, а реалната е тук - по площадите, на протестите, в домовете на хората.

“Вие сте силата, защото сте истински. Освободете се от страха и апатията си. Не е вярно, че нищо не може да се промени. Може. Просто го поискайте”, призова Нинова.