Зам.-началникът на Трето районно управление в града под тепетата Стоян Павлов е бил задържан днес от служители на "Вътрешна сигурност", съобщиха "Трафик Нюз" и "Пловдив 24".

Арестът идва броени дни след серия телефонни измами в Пловдив, при които в рамките на седмица десетина възрастни жители на града бяха "ужилени" с хиляди левове.

По непотвърдена информация полицейският шеф имал контакти с лидери на организирани групи за телефонни измами. 

Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков потвърди, че има задържан полицейски служител на Трето районно управление, но не пожела да оповести името му, длъжността, която заема, както и дали задържането му е свързано с участие в схема за телефонни измами. 

"Има и образувано следствено дело по описа на Окръжна прокуратура. Няма да кажа повече заради следствената тайна”, заяви Илков и добави, че утре прокуратурата ще даде повече информация по случая на официален брифинг. 

Стоян Павлов дълги години бе служител на сектор "Издирване", а след това бе прехвърлен в Трето районно управление на МВР в Пловдив. През 2012 година той работи в сектор "Криминална полиция", когато в нощта на 16 януари пламват двата автомобила на семейството му.

На ул. "Пере Тошев" в квартал "Кючук Париж" са опожарени "Алфа Ромео" и "Пежо", собственост на съпругата на Павлов, която е служителка в КАТ. Подпалвачите обаче така и не са заловени, а престъплението не е разкрито.