За това алармираха лекари и медицински сестри от "Пирогов". 

 В своя фейсбук профил той е публикувал каменна скулптура и е написал "Сопотенски в действие". Става въпрос за Стоян Сопотенски, зам.-директор на "Пирогов". Той беше един от протестиращите лекари.

Недопустимо е по този начин да бъдат унижавани лекари и големи професионалисти в спешната помощ. Д-р. Сопотенски има 2 специалности – обща хирургия, коятo придобива през 1996 г. и гръдна хирургия, която придобива през 2012 г. Магистър е по здравен мениджмънт. През 1992 година започва работа в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” като хирург в Първа хирургична клиника. От 2007г. е началник на Спешно приемно и консултативно отделение. Д-р Стоян Сопотенски е заместник-директор по лечебната дейност от м. ноември 2012 г. Той е заместник - председател на контролната комисия на БЛС. Член е на Европейската асоциация по дигистивна хирургия EDS.

Не може протестиращите лекари да бъдат обиждани и гонени след като изказват своята позиция публично. Това е недопустимо за демократична България, още повече за директор на най-добрата спешна помощ.