Това каза президентът Румен Радев пред журналисти.

Така той отговори, попитан все още ли смята, че ГЕРБ води битка срещу него след тона, който е бил чут днес от премиера Бойко Борисов.

Оценявам усилията на премиера Борисов да поддържа диалог в момент, в който неговата партия води институционална и медийна война срещу президентството, заяви държавният глава.

Цветанов атакува Радев >>

Трябва да е ясно едно - не може да има разбирателство в името на корупционния комфорт на управляващите, които и да са те, изтъкна Радев.

По думите му оставките на депутати, кметове, общински съветници са авариен изход, който доскоро потушаваше проблемите, но този изход вече не работи.

Трябва дълбоко и сериозно разследване и то от независим разследващ орган, който да стигне до дъното на схемите и моделите, категоричен е президентът.

В цялата тази ситуация парламентът не контролира правителството, каквото е неговото призвание, по-скоро се използва като трибунал срещу президента. Това е недопустимо, заключи по темата Радев.

Борисов: С Радев имаме прекрасен диалог >>

С президента Радев цигулките ни свирят в една тоналност. Поне от моя страна, не само няма нападение и провокация, бих се извинил веднага, ако член на кабинета, му е нанесъл обида. Можем да създаваме стабилност, между мен и Радев съм усетил уважение и стабилност, каза по-рано премиерът Борисов.

АНКЕТА: Кой ще победи в "битката"?

Не приемам посланици да се бъркат в работата на българските институции. Ако някои са свикнали да го правят, ще трябва да се отучат, заяви още държавният глава, помолен да коментира думите на посланика на САЩ, че българският кабинет трябва да внимава с избора на изтребител.