През 2018 г. и 2019 г. трудно ще приключим със сградите, които понастоящем са одобрени с договор с Българската банка за развитие, с ресурса, който имаме, коментира пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, цитиран от БТА.

Следващата година предстои изпълнението на поне още 700 сгради, имаме да изразходваме над 1,5 млрд. лева, изтъкна Нанков и добави, че в момента в процес на реализация са 606 сгради.

Социалистите атакуваха програмата за саниране в парламента >>

Работната група по промените в програмата е подготвила подобрения в методическите указания на процеса и координацията на изпълнението на проектите, в областта на контрола и за мониторинг на процеса от МРРБ и компетентните институции. Подготвени са предложения за диверсифициране на референтните цени по дейности, обясни Нанков. Той определи този модел като справедлив, защото с настоящите цени трудно биха могли да бъдат обхванати сгради с конструктивни проблеми.

Дефекти при санирането >>

Министърът напомни, че се дебатира по това занапред програмата да стане със съфинансиране от страна на участниците в нея.