Това съобщиха Си Ен Ен и Асошиейтед прес, като цитираха южнокорейското министерство на отбраната.

Бомбардировачите Б-1Б излетяха от базата "Андерсън" на военновъздушните сили на САЩ на остров Гуам, а изтребителите Ф-35 от базата в Ивакуни, в Япония.
Те са участвали в учение с четири южнокорейски изтребители Ф-15, като са симулирали поразяване на ключови обекти в КНДР.

Два японски изтребителя Ф-15 също са участвали в ученията заедно с американските бомбардировачи и южнокорейските изтребители.

С учението на американски и южнокорейски сили приключи техните годишни общи военни учение под кодовото название "Улчи - бранител на свободата", в които участваха десетки хиляди войници.

КНДР осъжда годишните учения на САЩ и Република Корея като упражнения за инвазия и определи изстрелването на ракета над Япония във вторник като контрамярка. Вашингтон и Сеул бяха призовани да отложат или да ограничат ученията тази година.

Подобни прелитания са обичайни при покачване на напрежението на Корейския полуостров. Технически той все още е в състояние на война, защото войната от 1950-1953 г. приключи само с примирие, а не с мирен договор.