Пострадали са още 175 души, сочат нови предварителни данни, разпространени тази сутрин. Властите обаче очакват до 100 загинали и хиляди ранени, предаде Франс прес, цитирана от БТА. По предварителни оценки епицентърът е бил на 280-300 км северозападно от провинциалната столица Чънду.

Вижте снимки >>>

Деветнайсет жители на Боро-Тала-Монголския автономен окръг от Синцзян-Уйгурския автономен район в най-западната част на Китай са пострадали от другото мощно земетресение в страната след по-малко от 7 часа, информира централната китайска телевизия, цитирана от ТАСС.

По-рано бе съобщено за трима настанени в болници местни жители. Подземните трусове в Синцзян-Уйгурския автономен район са разрушили 90 сгради, предизвикали са и свлачища, съобщиха властите.

Най-малко двама чуждестранни туристи са пострадали в резултат на трусовете.

18-годишен французин е пострадал, след като огромен камък е паднал върху краката му. Младият мъж е трябвало да бъде опериран по спешност, за да избегне инфекция. Леки наранявания е получила и канадка.

Няма данни за пострадали български граждани при земетресението в провинция Съчуан, Китай

Към момента няма постъпила информация в посолството на България в Пекин за загинали или пострадали български граждани при земетресението в югозападната част на китайската провинция Съчуан от 8 август 2017г., съобщиха от българското Министерство на външните работи. 

Службата за външни връзки на провинция Съчуан е съобщила за пострадали трима чужди граждани - по един гражданин на Италия, Канада и Франция.

Българската дипломатическа мисия в Пекин следи развитието на ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти. Български граждани, които желаят да получат актуална информация за обстановката в засегнатите райони или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на телефоните на посолството на България в Китайската народна република:

00 8610 6532 1916
00 8610 6532 1946

Дали сред пострадалите има и други чуждестранни туристи, все още не е ясно.