Късно снощи продавач на билети в северния град Валансиен информирал местната полиция, че е разпознал един от тримата мъже, обявени за издирване от полицията.

Това накарало властите на френската столица да евакуират парижката Северна гара, където пристигнал влакът от Валансиен и да извършат проверка на всички слизащи от него пътници.

При полицейската операция не били извършени арести. Издирваните от полицията са белгийските граждани Билял ал Маршохи и Тарик Джадаун и афганистанският граждани Забиула Сарвари.

Полицията е влязла в гарата в 23 ч. местно време. Полицаите са се насочили към влак, идващ от Валенсиен на коловоз 10. После е започнала евакуация на сградата на гарата.

Северната гара е невралгична точка в Париж, тъй като там тръгват много местни и международни влакове, в това число и високоскоростните влакове Евростар за Лондон. В района има и станция на метрото.

Гарата беше отворена за пътници рано сутринта. В Туитър полицията написа: "Край на проверката, започна поетапното завръщане към нормалната работа на Северната гара".