Инцидентът е заснет от охранителни камери на входа на магазин в град Приозерск, Ленинградска област, съобщава сайтът Life.ru, цитиран от fakti.bg.

На кадрите се вижда как две деца играят и "стрелят" по преминаващите автомобили. Водач на Nissan Pathfinder обаче прави рязък обратен завой и ги подгонва. По-малкото успява да избяга, но другото е настигнато и блъснато в гръб, след което пада.

Шофьорът обаче не спира акцията за назидание - слиза от автомобила, хваща го и го принуждава да стои на колене в продължение на 15 минути, докато пристигнат повиканите полицаи.

След като му е съставен протокол обаче, мъжът се качва на джипа си спокойно и си тръгва, докато детето е отведено с полицейската кола.

По-късно 10-годишният Иван е предаден на родителите му, без обаче полицаите да им съобщят за случилото се. Момчето само им разказало за инцидента. Майката и бащата го завели на лекар, едва след като познати им предали записа от охранителите камери. Третокласникът е с контузия на лявата слепоочна кост и мозъчно сътресение.

Според родителите шофьорът е местен предприемач.

От полицията в Приозерск съобщават, че по случая е образувано углавно дело за хулиганство срещу 54-годишен мъж. Изпратените полицаи, които са го оставили да си тръгне, пък ще бъдат проверени за бездействие.