Кои са темите Цацаров щял да обяви до дни, бяха думите на водещия, цитиран от БТА. Трифонов е на мнение, че парламентът трябва да гласува резултатите от референдума. 

Той обясни, че е занесъл на главния прокурор в Съдебната палата папка с нарушенията, които са включени в жалбата на инициативния комитет до Върховния административен съд (ВАС).

Миналата седмица ВАС остави без разглеждане жалбата на инициативния комитет, който оспори обявените от ЦИК резултати от референдума.

Парламентът е задължен да се съобрази с волята на суверена, категоричен е шоуменът.

Слави Трифонов заяви, че капанът за референдума от ЦИК и политическата класа, бил заложен предварително. И това станало с нераздадените 350 000 плика за гласуване.

Всички партии са длъжни да приемат морално резултатите от референдума, смята още Трифонов. Начинът, по който НС гласува субсидиите си той определи като "отвратително" и риторично попита: "Какво да направя, да се запаля ли?".

Трифонов беше категоричен, че няма да се съгласи със въвеждането на смесена избирателна система (едновременно мажоритарна и пропорционална), тъй като гражданите са заявили, че искат мажоритарна и е категоричен, че депутатите са длъжни да се съобразят с волята на народа.

На въпрос какъв ще е следващият му ход, той цитира крилатата фраза на бившия премиер Сакскобургготски "Когато му дойде времето".

Според ТВ водещия политическият хаос в момента е резултат от политическата класа.

"Видимо хората се изразиха ясно, че тази система не им харесва. Когато се смени тя, ще се промени и политическата класа", заяви Слави Трифонов и допълни, че ще дойдат по-стойностни и качествени хора.

По думите му има достатъчно време тази промяна да стане преди предсрочните избори, които се очертава да се проведат догодина.