Бебето бе открито през нощта на 27 септември от две съседки на 32-годишната майка Цветанка, които чули плача му. Току що роденото дете било оставено голо на поляната зад блок 239. Съседите веднага сигнализирали полицията и бебето е откарано с хипотермия в Клиниката по неонатология в Университетската детска болница.

Майката пък е приета със силна кръвозагуба в АГ отделението на Втора градска болница. Тя обаче категорично отрича да е била бременна и да е родила. 32-годишната Цветанка има още две деца - момиченце на 5 години и момченце на 14 месеца.

Майката е родила в банята на жилището, в което живее с бащата на момченцето си - Цветомил Колев. Мъжът твърди, че е питал няколко пъти Цветанка дали е бременна, но тя е отричала.

"Когато се роди малкият, просто не исках повече да имаме деца, може би за това се е опитала да го скрие. Вече съм на години”, заяви Колев, цитиран от bTV.

Близките на родилката пък се изправиха срещу гнева на своите съседи. Стигнало се и до физическа саморазправа, след като роднините обвинили комшиите, че събират пари, дрешки и памперси за новороденото и ги заплашили, че "ще им избият зъбите".

Ако Цветанка е искала да убие това дете и е имала ножици в ръцете си, защо не го е направила? Ако си забравите вие детето в градинка, убийство ли е?”, риторично запита един от роднините й, цитиран от Нова телевизия.

Съседите обаче смятат, че случилото се е опит за убийство и искат наказания. Заканват се дори, че ще линчуват жената, изхвърлила детето си.

Новороденото момиченце вече си има име. Казва се Никол. Издаден е и акт за раждане, а приемното семейство, което ще се грижи за бебето, вече е определено. По-големите деца пък ще останат при бащите си, след като социалните служители преценили, че няма риск за тях.

ДНК експертизата, която трябва да докаже майчинството, ще бъде готова след около три седмици. Тогава се очаква и срещу 32-годишната Цветанка да бъде повдигнато обвинение.