Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова бяха придружени от треньорката си Ина Ананиева и председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Вижте снимки>>>

На срещата присъстваха още спортният министър Красен Кралев и финансовият министър Владислав Горанов.

"Златните момичета" благодариха на премиера за подкрепата, грижите и отношението към тях от създаването на отбора до края на спортната им кариера. Пет от гимнастичките обявиха, че се оттеглят от активна спортна дейност, след като ансамбълът спечели бронзовия медал на Олимпийските игри в Рио преди месец. Единствено Любомира Казанова, която влезе като резерва в последния момент заради инцидента с Цвети Стоянова, остава в залата.

"Г-н Премиер, Вие изразихте своята подкрепа към нас в най-тежкото ни изпитание преди Олимпийските игри и ни поздравихте за героизма и за спечеления бронзов медал на Олимпийските игри в Рио. Благодарим Ви за предложението да ни бъдат дадени пълните премии за спечеления медал. През цялото време на тези 7 години, нашата подготовка беше напълно обезпечена от държавата! За нас това означава много и ние винаги ще помним Вашата подкрепа! Носим Ви специални подаръци от Рио - възпоменателен медал от Олимпийските игри и бразилски сувенир, който да Ви пази, да Ви носи здраве, сили и успех!", обърна се към Борисов Християна Тодорова.

Тя и съотборничките й благодариха и на спортния министър Красен Кралев за неговата подкрепа през последните две години и по време на Олимпийските игри. Те поканиха Бойко Борисов на бенефиса си, който в момента се организира и най-вероятно ще се състои през ноември в София.