Участието на отбора се осъществи с подкрепата на Кредисимо.

В периода от 14-ти до 20-ти август 2016 г. в Чианг Май, Тайланд се проведе престижното Международно математическо състезание TIMC, на което отборите на СМГ спечелиха шампьонските титли.

Отборът на СМГ подкрепен от Кредисимо, във възрастовата група за ученици до тринадесет и половина години, с ръководители г-жа Ваня Данова и г-жа Детелина Найденова, завоюва най-голямата награда в състезанието "Шампион в генералното класиране" измежду всички 70 отбора и спечели купата "Champion of Overall Award".

Класирането за тази най-голяма награда се основава на личните постижения на всеки от четиримата участници и този от отборния кръг в който участниците постигнаха 360 точки от възможните 400.

Отборът на СМГ във възрастовата група за ученици до шестнадесет и половина години също се представи отлично както на индивидуалното, така и на отборното състезание. В този кръг участниците ни се състезаваха със 74 отбора. В отборната част учениците спечелиха купите "Champion of Team Award" и "Champion of Group Award".

Кредисимо подпомага отборът на СМГ като част от постоянната си благотворителна кампания Credissimo за по-добър живот, в която отделя всеки месец част от приходите си за обществено полезни каузи.