Преди два дни в. "Труд" съобщи това, като цитира вицепремиера Томислав Дончев да казва, че номинацията ще е известен на света човек. Освен това, според изданието, с появата на Георгиева в един ден - първо заедно с Бойко Борисов на църковен празник, а след това на кръщене с Цветан Цветанов, тя била показана на електората.

Днес обаче еврокомисарят опроверга това в интервю за БНТ. В този политически цикъл нямам участие, не се предвижда и няма да се предвижда, категорична беше тя.

"Вестник "Труд" трябваше да е малко по-верен на името си, да се потруди да ми се обади, за да им кажа, че не е вярно. Добре е да си кажем, че задължение на медиите е да бъдат коректни. Ако погледнем на тази история, тя прави от нищо нещо. Радвам се, че ми обръщат внимание, това значи, че имам роля в страната, но много повече бих се радвала въпросите, към които имам отношение", заяви още Георгиева.

Междувременно Томислав Дончев коментира пред БНР, че е рано да се каже кой ще бъде кандидат-президент на ГЕРБ. На въпрос дали все пак няма да е Георгиева, той отговори:

"Тъй като кандидатурата се обявява късно, това предполага, че това няма да е човек, изваден от нищото, човек, с който гражданите тепърва ще се запознават. Очевидно е, че става дума за добре разпознаваема известна фигура с високо обществено доверие. Позицията вицепрезидент на ЕК обаче е много важен пост за България и България не бива да я губи".

Вицепремиерът подчерта, че самият той също няма да бъде номиницията на партията.

От ГЕРБ вече категорично заявиха, че ще обяват своя кандидат чак през септември. Вчера от партията обаче обявиха какъв ще бъде предизборният им слоган и кога ще започне кампанията им.

Междувременно БСП издигна официално о.з. ген. Радев за свой кандидат, като той заяви, че единственото условие е победа.

АНКЕТА: Кой ще е кандидатът на ГЕРБ?