„Миналата седмица посетихме с министъра на отбраната и началника на генералния щаб специалните ни части на сухопътните сили, които просто са невероятно добре подготвени, а в същото време са в не лоши, а просто не знам по-лоши условия дали някъде има“, отбеляза премиерът, като припомни, че преди седмица той и Николай Ненчев посетиха района на учебния полигон „Црънча” на 68 бригада "Специални сили".

„Тогава имахме готовност с министъра веднага да започнем ремонт, но когато видяхме състоянието на сградите, какъвто и ремонт да им се направи, той все ще е лош. Просто те не подлежат на ремонт. Затова отпускаме допълнително от бюджета целево средства за ремонта на „Црънча“ 3 милиона лева", добави Борисов, цитиран от "Фокус".

Той подчерта, че ако нещо не достига, министърът на отбраната ще следи, така че незабавно да се почне да се строи нова казарма в унисон с това, което заслужават нашите войници.

"Тогава им обещахме ремонт, но преценихме, че е по-добре да им направим нова сграда, за да отговаря на качествата, защото действително го заслужават“, заяви още премиерът.

Командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев благодари на министър-председателя за изключително своевременна реакция.

„Убеден съм, че със средствата, които ще бъдат предоставени, силите за специални операции ще имат подобаваща структура със световни стандарти, така че да можем да водим пълноценен процес по военна подготовка“, каза Матеев.

Борисов съобщи още, че ще бъдат отпуснати и 300 хиляди лева за изграждането за новия храм във Варна – „Св.Прокопий Варненски".

„Там строим един огромен храм, хубав, чисто нов и понеже поехме ангажимент към владиката на Варна, още 300 хиляди лева днес предлагаме да гласува Министерски съвет, за да бъде приключен“, допълни той.