Томов и Александър Гарибов бяха дадени на съд за присвояване на 3 490 000 евро, нареждайки преводи от сметката на футболен клуб ЦСКА в полза на "Креди Суис Солюшън Партнерс" АД.

Според прокуратурата Томов и Гарибов са изтеглили банков кредит от въпросните 3.5 милиона евро, за да обезпечат оперативната дейност на ЦСКА. Няма обаче никакви доказателства парите да са използвани за футболния отбор и това е довело до тежкото състояние на ЦСКА, а впоследствие и до отнемането на лиценза на клуба през 2008 г., твърдяха от прокуратута.

Томов беше подсъдим и за това, че с Иван Иванов и Божко Бонев присвоили хвостохранилище и общежитие, собственост на "Кремиковци" АД, на обща стойност близо 30 милиона лева, прехвърляйки собствеността върху тях на "Вертекс имоти" без да са заплатени.

През 2011 г. съдия Мариян Марков от Софийския градски съд осъди Томов и Иванов на 9 години, а другите двама подсъдими бяга оправдани. Две години по-късно Софийският апелативен съд изцяло отмени решението и върна делото за ново разглеждане.

В края на миналата година САС потвърди оправдателните присъди на всички подсъдими, след като делото мина отново през СГС.

Тричленният състав на ВКС - председател Татяна Кънчева и членове Биляна Чочева и Tеодора Стамболова, изцяло потвърждава изводите на долната инстанция.

Според тях нецелевото разходване на паричните средства, предоставени в кредит на частно търговско дружество, не е обективен съставомерен признак на престъпление и не е настъпила вреда, тъй като кредитът е бил погасен и не е имало и последващи финансови претенции на дружествата.

Магистратите се мотивират още с това, че "използваните нестандартни способи за уреждане на търговските отношения относно закупуване на акциите не дават основание да се счита, че в случая е извършена престъпна дейност".