Председателят на ГЕРБ обяви, че кандидатът им за президент ще бъде обявен чак през август-септември. Борисов каза също и, че ако Росен Плевнелиев е искал да се бори за втори президентски мандат, естествено е щял да го подкрепи.

Премиерът разкритикува излезлите от властта АБВ и Георги Първанов и сравни действията им с ДСБ.

Борисов говори и за това, че не го е страх от Слави Трифонов и неговия референдум и разказа, че е снимал внучето си до лежанката за щанги в къщата си в Банкя, защото там спирало да плаче.

Няколко часа по-късно Радан Кънев написа в социалната мрежа:

"Главата в пясъка. Нито дума за провала на законността, за блокажа на реформата в прокуратурата, за администрацията, която пречи, а не помага на бизнеса. Нито дума за тревожното състояние на публичните и частните финанси и парализираните финансови регулатори.

Нито дума за изпреварващото икономическо развитие на Румъния и дори на Сърбия. А още по-малко - за причините за него. Дори вече не "спира поръчки" и не бори корупцията. Тя си е добре...

45 минути, в които важните проблеми ги няма. Меко казано, разочароващо. Не съжалявам, че сутринта преди работа прекарах във фитнеса, вместо пред телевизора. Донякъде съжалявам, че отделих това време по обяд".