Като пример премиерът посочи, че не статистиката на ГЕРБ, а европейската статистика отчита у нас нула процента инфлация, дава ни над три процента ръст в икономиката и рекордно ниска безработица.

Борисов добави и аргумента, че гражданите имат три милиарда лева повече спестявания в банките за миналата година.

"Кое да предизвика избори, какво искаме да стане по-добре, освен да си вкараме държавата в хаос - задавам такъв въпрос", отбеляза той.

Ако един ден Ивайло Калфин иска да се върне в кабинета, Бойко Борисов заяви, че е готов да работи с него.

По думите му, ако от "Патриотичен фронт" решат да напуснат коалицията, "значи не си обичат държавата, не са патриоти, ние не сме стабилни...".

Балансът е в здравия разум. Това нямаше да го има днес, ако не бях отстъпчив и ако не бях разумен - говоря за партията ГЕРБ. Надявам се да са всички такива, каза в заключение Бойко Борисов.

Борисов откри жп линията Любимец - гръцка граница

Новоизграденото жп трасе от Любимец до гръцката граница с дължина от 24 км е изцяло електрифицирано и позволява скорост от 160 км в час.

Все още не е ясно за колко точно време ще се стига от Първомай до Свиленград, тъй като все още има 35 км, които предстоят да бъдат готови до края на годината.

Днес премиерът официално откри отсечките от Димитровград до Симеоновград и от Любимец до гръцката граница, както и ремонтираната железопътна  гара в Любимец.

"С кмета можем да покажем и санираните блокове. Това е една многомилиардна програма на правителството, която на практика подарява и е подарила в Любимец на 160 семейства досега санирани жилища", каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на обновения железопътен участък Любимец – гръцка граница, част от проекта за модернизация на жп линията Първомай – Свиленград.

12 блока ми е подал в Българска банка за развитие кмета за 2017 година. Втори милиард се харчи в момента, 900 блока се правят, уточни той.

По думите на премиера, вече градовете Любимец, Свиленград, Харманли и Димитровград са на минути път по магистрала или с влак.

„С удоволствие отивам там, където се вижда колко много е построено”, каза още Бойко Борисов.
 

АНКЕТА: По-дълго ли ще изкара правителството без АБВ?