Така бившият зам.-председател на Народното събрание и на ДПС няма да бъде съден за това престъпление.

До решението се стига, след като преди седмица Софийската градска прокуратура е прекратила разследването срещу Бисеров и Главинков. В края на миналата година защитата им настоя държавното обвинение или да прекрати делото, или да го внесе в съда. Адвокатите се мотивираха със законовото изискване, че е изтекъл срокът от повдигането на обвинението - повече от 2 години. Двамата бяха обвинени на 15 ноември 2013 г. 

Според обвинението изпирането на пари е станало в периода 13 декември 2012 г. – 21 февруари 2013 г., когато Бисеров и Главинков в условията на продължавано престъпление са извършили финансови операции с 314 529 щатски долара и 117 192 евро, за които са знаели или предполагали, че са придобити чрез престъпление.

С разпореждане от 21 декември на съдия Атанасов на прокуратурата беше определен срок от 3 месеца, в който делото да бъде внесено в съда или да бъде прекратено. На 3 февруари от държавното обвинение са изпратила писмо, придружено с постановлението за прекратяване на производството за пране на пари. Мотивите не се съобщават, но очевидно не са събрани достатъчно доказателства.

Христо Бисеров е подсъдим и по други три обвинения - неплатени данъци в особено големи размери (близо 19 000 лева), нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и за това, че не е декларирал пред Сметната палата пари (около 700 000 лева) по сметки в Швейцария.
И по това дело обаче обвиненията не бяха доказани и на 1 декември 2015 г. той беше напълно оправдан от СГС. Предстои процесът да се гледа на втора инстанция.