Плевнелиев е на официално посещение в Аржентина, а преди това посети и Бразилия.

Визитата на стадиона бе отразена на официалната страница на клуба в социалната мрежа Facebook, където бяха публикувани и снимки на президента на България.

Вижте снимки >>>


Плевнелиев получи фланелка на "Бока Хуниорс" с неговото име, снима се с шефовете на клуба и даже показа някои футболни умения с топката.

Фланелка с митичния номер 10 са носили легенди като Марадона и Хуан Рамон Рикелме, а в момента - Карлос Тевес.

Росен Плевнелиев подари книга за българския спорт на президента на "Бока Хуниорс" Даниел Ангеличи и му обеща да съдейства за укрепването на спортните връзки между България и Аржентина.

Президентът на Аржентина ще посети България

Оптимисти сме, че с Аржентина ще постигнем повече, тъй като в момента двустранната търговия не е особено силна, каза президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Буенос Айрес, където се срещна с аржентинския президент Маурисио Макри в рамките на официалното си посещение в страната.

Двамата президенти са се уговорили, че президентът Макри, придружен от бизнес делегация, ще посети България през следващата година, съобщи БТА. Дотогава ще има няколко посещения на специализирани български бизнес групи и делегации в Аржентина, в сфери, които са били набелязани като приоритетни - производството на храни и земеделието, минното дело и енергетиката, информационните и комуникационните технологии и аутсорсинга. В следващите месеци в България се очаква визита на високо ниво от аржентинското външно ведомство.

На България се гледа като на партньор не само в двустранен план, и не само като на държава, която е център в региона на Югоизточна Европа. Българската позиция в ЕС е ценена, тя е важна, търси се, посочи президентът Плевнелиев. И в Бразилия, и в Аржентина, сериозна част от разговорите на президента са били насочени към темата ЕС - Меркосур.

Обобщавайки приключващото посещение в Латинска Америка, президентът отбеляза, че е било постигнато дори повече от планираното:

"Българите в Бразилия и Аржентина са естествен мост, активни са и също ще ни помогнат. Българският бизнес направи сериозна заявка, направихме форуми на най-високо ниво и в Бразилия, и в Аржентина, родиха се много идеи, създадоха се много контакти, със сигурност това трябва да доведе и до конкретни резултати, посочи държавният глава, който също така изтъкна, че визитите са много успешни и в политически план".