Трифонов е бил привикан в сряда следобед, разказа снощи самият той в предаването си "Шоуто на Слави" по bTV.

Причината за това е подаден сигнал от Недялков, който в последните дни твърди, че е бил заплашван от водещия. Два дни преди да бъде разпитан по твърденията на бившата съдийка Румяна Ченалова за влияние в съдебната система депутатът от ДПС Делян Пеевски, близък до ПИК, също призова главния прокурор Трифонов да бъде разпитан.  

"Вчера дойдоха трима изключително любезни полицаи, които ми връчиха призовка, че трябва да се явя на разпит в СДВР в 15.00 часа", разказа Трифонов.

Той уточни, че е бил извикан и графолог, а той самият е декларирал, че не е писал заплашителни писма до Недялков.  

Конфликтът между двамата започна след публикация в ПИК, че Трифонов е гей. Водещият отвърна със саркастично обяснение в любов към Недялков с думите: "Недялко, любов моя. Ще те търся. Ще те намеря..." и му изпрати писмо с подобно послание и букет цветя.

Собственикът на сайта обаче подаде сигнал в полицията и прокуратурата, че водещият го е заплашил и му е изпратил мафиотско послание – 20 червени карамфила.

"Виж в каква интересна държава живеем – да постъпваш гнусно се приема за нормално (неверните твърдения в сайта- б.р.)... а когато кажеш на някого: "Обичам те", и му изпратиш цветя – полиция, СДВР, разпити", коментира снощи Трифонов.

Днес бащата на Недялко Недялков - поетът Недялко Йорданов, излезе с второ отворено писмо до Трифонов, след като в първото го предупреди, че приема като агресия към самия себе си всяка агресия срещу сина си.

В профила си във Фейсбук Йорданов написа:

"Г-Н ТРИФОНОВ, защо в това трето или четвърто предаване, в което се гаврите с него, нито веднъж не споменахте ИМЕТО НА ЧОВЕКА, който твърди официално, че Вие имате гейско минало, и че сте се подвизавали в гейските среди с името Славуца? А той се казва ИЦО ПЕТРОФФ - изпълнител, аранжор, продуцент, музикант, участник в „Евровизия“ с групата си „Ицо и приятели“, автор на три книги. Възможно е всичко това да не отговаря на истината, но за да ни убедите – защо не извикахте в предаването си именно този човек, който прави това изявление на открита пресконференция".

Йорданов заяви още, че ако "световноизвестният португалски писател Паулу Коелю" (той е бразилец - б.р.) научел, че Иво Сиромахов (сценарист на "Шоуто на Слави" - б.р.) редовно се гаври с неговата личност и име - "щеше да направи всичко възможно да Ви вкара в затвора".