„На приема за ръководителите на делегации, който се дава от държавния секретар по политиката за развитие на Великобритания Джъстин Грийнинг, и в присъствието на принца на Уелс, разговарях с държавния секретар на САЩ Джон Кери.

Препотвърдихме поетите ангажименти, които бяха обсъдени при последното посещение на Кери в България преди една година. В това число мерките за подкрепа на енергийната независимост на България, укрепване на инвестиционния климат и предприетите реформи в съдебната система.“

Това пише премиерът Бойко Борисов на Фейсбук страницата си днес.

Министър-председателят е в Лондон, където ще участва в организираната от Обединеното кралство, Германия, Кувейт, Норвегия и ООН конференция "Подкрепа за Сирия и региона", предаде БТА.

По думите на Борисов държавният секретар Кери отново е изразил подкрепата си и е заявил, че България е надежден и предвидим партньор.

След като към разговора се е присъединил и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, двамата с Кери са споделили положителните си впечатления от поведението на България в този сложен за Европа геополитически момент.

"Аз ги запознах с усилията, които страната ни полага за охрана на външната границата на ЕС. Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън разказа личните си впечатления от посещението си в България и охраняването на границата с Турция", отбелязва Борисов.