Такъв коментар направи министър-председателят Бойко Борисов в края на правителственото заседание, информира пресслужбата на кабинета.

Днес по обяд бе оповестен Докладът по механизма за сътрудничество и проверка на ЕК за България през 2015 г.

В публикуваната стенограма на днешното заседание премиерът отчита, че за месец януари 2016 г. има 900 милиона повече приходи от януари 2015 година, като 250 милиона е авансово върнатото ДДС на фирмите. Общо сумата е 1 милиард 150 милиона повече, посочва Борисов.

"Не си спомнят в Министерство на финансите кога януари месец са били на 900 милиона излишък. Не си спомнят!", коментира премиерът и добавя, че борбата с контрабандата дори и най-големите скептици в Европа вече я коментират като чудо.

По думите му тези пари са събрани вследствие на добрата работа както на приходните агенции, така и на МВР, ДАНС и прокуратурата.

"Тези звена към момента работят изключително добре, за което заслужават да ги похвалим", заявява Борисов.

Министър-председателят препоръчва много внимателно да се гледат законите и те да влязат до лятната ваканция, като освен Закона за съдебната власт той изтъква Наказателно-процесуалния кодекс, измененията в Закона за движение по пътищата и измененията в Закона за МВР.

Малко по-късно на пресконференция вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира, че премиерът имал предвид усилията на правителството да се ограничи контрабандата и всички, които стоят зад тази контрабанда да получат присъди. Бъчварова отново припомни значителните приходи в бюджета от ограничаване на контрабандата.

АНКЕТА: Имате ли доверие в кабинета?