Зрелищен коледен спектакъл в Американо-английската академия

stat
06:33  |  24 декември 2015 / Редактор Таня Тодорова /  
Коледен спектакъл в Американо-английската академия Коледен спектакъл в Американо-английската академия

За 17-та поредна година, Американо-английската академия ознаменува настъпването на коледните празници със зрелищен музикален спектакъл.

В представлението участваха всички ученици на училището. Тази година мюзикълът беше поставен по класическата приказка на Ханс Кристиан Андерсен „Снежната кралица“, адаптирана от Кай Умански и Ана Сандерсън, по музика на Стивън Чадуик и Браян Фихтер. Спектакълът се проведе на 17 декември 2015 г. в концертната зала в сградата на училището в с. Лозен, София.

Вижте снимки >>>

Постановката беше подготвена и представена от над 170 ученика от 30 различни националности, които участваха като актьори, певци, танцьори, осветители, гримьори, декоратори и сценични работници.

Подготовката и участието в ежегодния коледен спектакъл е част от учебната програма на училището и има за цел не само да подпомогне развитието на децата с таланти в областта на сценичните изкуства, но също така да изгради във всички участници презентационни и организационни качества, умения за работа в екип и способност за управление на проекти.

Подготовката на спектакъла и свързаната с това работа с големи по обем текстове на английски език допълнително подпомага речевото развитие и обогатява езиковата култура на учениците.

Спектакълът беше открит от Алън Колсън – директор на училището, който поздрави гостите на Американо-английската академия и пожела весела и ползотворна нова година на всички присъстващи.

PR публикация


Последно в


Има ли шанс за Македония?

Македонският президент Георге Иванов очаква България да подкрепи незабавно започване на преговори за членство на Македония в Европейския съюз.