Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос дали споделя мнението на президента Росен Плевнелиев, че Русия се готви за хибридна война на Балканите, за да дестабилизира Европа, пише "Труд".

Борисов даде за пример колегите си от Г-20, които също били “много прибрани” в изказванията си.

В интервю за в. "Индипендънт он сънди", взето преди атентатите в Париж, но излязло ден след тях, Плевнелиев заяви още, че иска ЕС и НАТО да направят повече за спиране на надигащата се заплаха от руска агресия и изрази опасения, че масираните кибератаки срещу българските институции може да се дирижират от Москва.
По време на местните избори на хакерски атаки бяха подложени сайтовете на ЦИК, МС, парламента, МВР и др.

След трагедията във Франция предстои да се катализират много процеси за повишаване на сигурността, това ще изисква и повече инвестиции в тази сфера, но това не бива да става за сметка на оперативните програми, каза още Борисов. По повод атентатите в Париж и нуждата от мерки на българска територия премиерът заяви, че българското правителство е направило това, което трябва да се направи.

Бойко Борисов участва в официална церемония по откриване на новата регионална система за отпадъци, която обслужва общините Аксаково, Варна и Белослав. По призив на премиера по време на церемонията присъстващите министри, депутати и евродепутати, представители на местната власт почетоха паметта на загиналите при атентатите в Париж с едноминутно мълчание.