Оперативният щаб се ръководи от Борисов, в него участват вътрешният министър Румяна Бъчварова, министрите на отбраната и на външните работи – Николай Ненчев и Даниел Митов, на транспорта, на здравеопазването, както и ръководителите на ДАНС и Държавна агенция „Разузнаване”.

Късно снощи въоръжени лица и атентатори самоубийци атакуваха оживени ресторанти, барове и концертна зала в и около Париж и убиха около 128 души. Над 180 са ранените, от които 99 в критично състояние.

По-рано днес Борисов изрази съболезнования към френския народ за трагедията в Париж.

„Потвърждавам нашата готовност за оказване на помощ в този труден за страната момент. Тероризмът ще бъде победен. Тази атака срещу Франция и ценностите, които френският народ символизира и носи, укрепва още по-силно волята ни за победа в борбата с тероризма”, написа премиерът Борисов.

Столичната полиция предприема засилени мерки за сигурност в града. Допълнително полицейско присъствие ще има на местата в София, където днес се очаква да бъдат проведени масови мероприятия като концерти и други събирания. Допълнително ще бъде усилена и охраната на местата около дипломатическите мисии на чужди държави в града.

От БСП поискаха свикване на КСНС.

Полицията на германския град Розенхайм, провинция Бавария, е задържала в четвъртък мъж от Черна гора, за когото се предполага, че може да е съучастник на терористите, извършили атаките в Париж, предаде ТАСС, като цитира Байеришер рундфунк. По данни на радиостанцията, служители на службите за сигурност намерили в колата му пистолети, автомати, боеприпаси и няколко килограма тротил.