"Отново идваме до инфраструктурата – пътищата, които да довеждат хората в Смолянския регион. И като туризъм, и като селски туризъм, и като съботно-неделен. Така че сега даже колегите ми подсказаха, че тази рехабилитация на пътя Пампорово-Смолян сега октомври трябва да го започнем",  заяви в Смолян премиерът Бойко Борисов, цитиран от  БГНЕС.

Но АМ "Марица" ще доведе и ще даде възможност на един 25 милионен град като Истанбул да идва тук да прави туризъм, да прави бизнес. С всичките тези проходи, които направихме с Гърция и с Турция дават възможност за по-голям обмен на бизнеса.

Съответно колкото повече пари се влагат в спортни съоръжения, в детски градини, толкова повече хората се задържат в този регион. Това е пътят, няма друг път, подчерта Борисов.

Като прибавим и най-ниските данъци, и стабилността, която има, неслучайно, виждате има и ръст на икономиката, спад на безработицата, това го отчита статистиката. Така че като се поуспокои народът, аз съм убеден, че ще започне и да ражда повече, отбеляза премиерът.

"Едно време като казвах, че с такъв материал се разполага, всички първо малко се обидиха, после се засмяха, накрая всички разбраха, че това е така. За съжаление много чиновници не си вършат работата", така отговори Борисов на въпрос за бавене на отговори за разрешителни с месеци в смолянския регион.

Вследствие на тяхната, дори не казвам, че го правят с умисъл и незнание, а ей така ден да мине, не знаят какви поражения и последствия се нанасят върху целия регион. Така че ще го проверя това. Убеден съм, че още тази седмица ще получат документ. Това е нещо, което много ме ядосва, без всяко нещо да го ръчкам, да става с натиск, в края на краищата всички сме българи, получават заплати за това, откъде накъде 10 месеца няма да дадат разрешение. Защо утре трябва да се занимая с него или още днес. И някак си ама то от Борисов зависело.

Не, този човек там, от който трябва да излезе документът, взема заплата за това. Ако го уволня като държавен служител, сигурно една година ще се съдим с него, че не си е свършил работата и накрая съдът ще ми го върне. Но ще го отрегулирам сега, добави още Борисов.