Протестиращите се организираха днес следобед в социалните мрежи и излязоха на протест, тъй като не са съгласни с избора на Манолова за обществен защитник.

Протестът бе под наслов "Не искам Манолова за омбудсман на статуквото и историческия компромис".

Вижте снимки >>>

Движението по бул. „Цар Освободител” беше блокирано, предаде Агенция "Фокус". Протестиращите скандираха „Оставка” и „Мафия”. Те носеха транспарант с надпис „Мая Манолова не е нашият избор”.

Според Найден Мирчев, лекар по професия и един от протестиращите пред Народното събрание, Мая Манолова не може да бъде омбудсман на България, защото не притежава политически морал.

Тя участва в аферата в Костинброд, след това се държа по безобразен начин сред протестиращите през 2013 година. Това е позорно”, коментира той.

На въпрос какво очакват протестиращите да постигне днешният протест той отговори:

Днешният протест може да не постигне нищо, но ние сега започваме. Ще направим всичко възможно тя да се откаже от обмудсманското място и да бъде избран един нормален омбудсман, какъвто беше Константин Пенчев”.

Росен Плевнелиев: Обществен защитник - служебно

пореден път видяхме пагубното въздействие на тайното гласуване в работата на държавните органи! Това написа президентът Росен Плевнелиев в социалната мрежа „Туитър”.

Росен Плевнелиев посочва още, че общественият защитник бе назначен по "служебен" начин само ден, след като на народа бе отказано правото да определи изборните правила.

Когато си бил в центъра на политическите спорове и част от най-острия сблъсък на хората срещу задкулисието, няма как да преживееш катарзис”, посочва още президентът Плевнелиев.

Надявах се, че НС ще избере отчетливо безпартийна личност с безспорен обществен авторитет!”, категоричен е Росен Плевнелиев.

АНКЕТА: Одобрявате ли избора на Мая Манолова за омбудсман?