Според Борисов напоследък правело впечатление отсъствието на представителите на Блока при важни за правителството гласувания.
 
"Колегите от Реформаторския блок да се научат, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата им в парламента е да си седят на столовете. Когато си планират пътуванията, да знаят, че последните седмици се решават най-важните въпроси и трябва да са в залата. Омръзна ми всеки ден да ги натискам да стоят в залата, виждате какво се получава вечер. Изведнъж ГЕРБ е виновна за всичко", каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

Запитан дали президентът е бил бламиран, след като депутатите отхвърлиха два от трите въпросa за референдум, премиерът заяви, че е "крайно разочарован".

"...Защото бяхме за трите въпроса. Единствената партия с най-много депутати, с най-много гласове е ГЕРБ. Няма друга партия, която да е гласувала. Ако бяха другите партии целите, нямаше да се случи това, което стана в парламента. По време на здравната реформа Реформаторският блок едва събраха 4-5 депутати, вчера на реформата на Калфин – 10 души", подчерта премиерът.

Вчера РБ не подкрепи и предложенията за подуправители на БНБ.

На въпрос какво ще се случи, ако Конституционния съд реши, че за промените в конституцията е необходимо Велико Народно събрание или откаже произнасяне поради недопустимост, Борисов отговори:
 
"Как мога аз да коментирам Конституционния съд? Какво да се случи? Въпросът не е към мен. Ако кажа каквото и да е след един час ще кажете, че Борисов се меси в работата на Конституционния съд."

РБ: И ГЕРБ да се стегнат малко

Вчера ГЕРБ бяха 44 души по време на гласуването на Закона за НСО. Не е лошо и те да се стегнат малко,  заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Гроздан Караджов и Зеленогорски припомниха, че позицията на РБ е за мажоритарен вот през преференциално гласуване без праг.

Това е становището ни от една година. Не виждам защо някой трябва да е изненадан”, подчерта Зеленогорски.

Премиерът очевидно е подведен, смята Караджов.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За гласуването на депутатите по трите въпроса за референдума